2011. október 22., szombat

Gyorsjelentés

A mai napon megérkeztem Finnországba, így mostantól élesben megy a nyelvtanulás és a nyelvhasználat. Ebben segítségemre lesz (remélem) egy 11 éves kislány, aki angolul nem nagyon beszél, inkább finnül. Dél-karéliai dialektust beszélnek, ami néhány dologban eltér pl. a Helsinkiben beszélt nyelvtől. Akárcsak Magyarországon, itt is vannak dialektusok. Az angolt is használnom kell, anyuka ebben nagy segítségemre van, mivel tökéletesen beszéli a nyelvet. Van még mit tanulnom :)

2 megjegyzés:

  1. Tegnap délután találtam meg a blogod, és konstatáltam, hogy pont ugyanúgy állsz a két nyelvből mint én. Sok hasznos linket találtam az oldaladon, köszi érte :) Még nem olvastam végig az összes bejegyzést, így ma reggel váratlanul ért, hogy kint vagy, de sok sikert mindenhez, ha kell Finnországban 4 éve élő huszonéves lányhoz kapcsolat, aki először baby sitter-nek ment ki, és kint tanult meg finnül (most fősulis Ouluban), akkor privátban megadom, hasznos lehet :)

    VálaszTörlés
  2. örülök, hogy hasznosnak találod a blogot! engem is elég váratlanul ért, alig 10 napom volt csomagolni és jönni :) terveim szerint végleg :) megköszönöm az említett elérhetőséget, ide el tudod küldeni: alexa_szabo@hotmail.hu
    további jó olvasgatást kívánok, amint időm engedi, jövök még újabb bejegyzésekkel :)

    VálaszTörlés